Don’t Leave Me Hanging esityksessä vertikaaliköyttä, cyr-rengasta ja dynaamista pariakrobatiaa sisältävät soljuvat koreografiat, lämmin ja intiimi valaistus ja voimakkaan tunteellinen folk-henkinen äänimaisema tuovat katsojalle näkyväksi henkilöiden piilotettuja tunteita ja ystävyyden tuomaa turvaa kohdata ne. Hetkeen keskittyminen ja uskallus olla herkkä ihmisten ympäröimänä luovat vastapainoa rajun fyysiselle palolle sirkusta kohtaan.

”Uskallus harpata tuntemattomaan vaatii rohkeutta ja epäonnistumisvalmiutta sekä luottamusta ympäristöön.”

SaboK -ryhmän perustajajäsenet ovat Saana Leppänen ja Kert Ridaste, Tukholman sirkuskorkeakoulusta DOCH:sta 2018 valmistuneet uuden sukupolven sirkustaiteilijat. Kummankin taival akrobatian ja sirkuksen parissa on yli kahden vuosikymmenen mittainen.
Sirkus SaboK perustettiin vuonna 2018 ankkuroimaan nykysirkusta Baltiaan ja edesauttamaan nykysirkuksen kehittymistä pohjoismaissa. SaboK tuo lavalle nuorten taiteen ammattilaisten arvomaailmaa heijastavia kokonaisvaltaisia taideteoksia.

Lavalla ovat Saana, Kert ja Lars.
Saana on suomalaisen nuorisosirkuksen kasvatti, joka löysi päälajinsa vertikaaliköyden 10-vuotiaana. Pariakrobatiakoulun omistajan poikana Kert on lapsesta asti harjoitellut päälajiaan pariakrobatiaa. Kert on yksi ensimmäisistä sirkus yliopiston läpikäyneistä artisteista Virossa.
Kert ja Saana ovat esiintyneet ympäri maailmaa. Vuonna 2019 he esiintyivät suurimmalla nykysirkusfestivaalilla Auchissa, Ranskassa. He ovat tehneet yhteistyötä lukuisten ryhmien kanssa, kuten Cirkus Cirkör, Cirkus Nikolajeff, High Bling, jne. Molemmat taiteilijat ovat myös osana nykysirkusryhmää Circus I love you. Ryhmä on muun muassa kiertänyt vuoden 2019 aikana 5 kuukautta tavoittaen noin 25 000 katsojaa.
Esityksen muusikko ja säveltäjä Lars Schmidt on Royal Central School of Speech & Drama yliopistosta valmistunut moniosaaja. Hän on tunnettu musikaali näyttelijä Berliinistä, joka asettui asumaan Tallinnaan, missä hän tapasi Saanan ja Kertin.
Yhdessä nämä kolme artistia haastavat itseään omien kykyjensä varassa Don’t Leave Me Hanging esityksessä.

Sirkus lajit: vertikaali köysi, cyr rengas, pariakrobatia, hiuksista roikunta, tasapaino tolppa
Artistit sekä ohjaus: Saana Leppänen (FI), Kert Ridaste (EE), Lars Schmidt (DE)
Yhteistuottaja: Sirkus Aikamoinen (FI), PartnerAkro (EE)
Residenssit: Näyttämö (FI), Suptobia (SE), Kam Hram (HR), Dynamo workspace (DK)
Musiikin sävellys: Lars Schmidt
Esityksen kesto: 55 minuuttia
Ikäsuositus: yli 5-vuotiaat

Nettisivut: www.duosabok.com
Videotraileri:

https://youtu.be/68IWlLu5y_s