FIERCE
BLIND GUT
COMPANY
Voiko olla mitään vaikeampaa kuin toisen ihmisen kohtaaminen?

NYKYSIRKUSTEOS
Fierce on raivokas, mutta lempeä, periksiantamaton ja kuitenkin hapuileva. Fierce on kahden ihmisen kiihkeä ja päättymätön matka kohti toisiaan.
Sirkuksen, tanssin ja videotaiteen keinoin rakentuu runon kaltainen kudelma, jossa sisäisen ja ulkoisen todellisuuden rajat venyvät ja hämärtyvät.
Fierce on kohtaamisen ja kohtaamattomuuden äärelle pysähtynyt nykysirkusteos. Teoksessa esiintyjät kurottavat kohti toisiaan palatakseen jälleen takaisin itseensä.

KONSEPTI
Teos yhdistää tanssillisen liikkeen, sirkustekniikan ja videotaiteen ennennäkemättömällä tavalla. Koreografi Riku Lehtopolun kanssa luotu orgaaninen liikekieli kantaa läpi esityksen lattialta rengastrapetsille ja duettona tanssituista kohtauksista käsilläseisontatapeille.
Esiintyjien projisoidut varjot luovat siltaa todellisuuden ja toiveiden välille. Kerronta ja ilmaisu tapahtuu kokonaan kehojen liikkeessä ja kohtaamisen hetkissä.

TYÖRYHMÄ

Tuomas Vuorinen
ohjaaja/videosuunnittelija

Tuomas on nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn perustajajäsen. Tuomas on toiminut sirkusesiintyjänä mm. Sirkus Aikamoisen ja Blind Gut Companyn omissa teoksissa ja on pitkälti vastannut myös Blind Gut Companyn teoksien visuaalisesta ilmeestä.

Riku Lehtopolku
koreografi

Riku on tanssinut Pori Dance Companyssa vuodesta 2001, esiintyen mm. Jorma Uotisen, Tero Saarisen, Marjo Kuuselan ja Jarkko Mandelinin teoksissa. Riku on myös työskennennellyt lukuisissa muissa teoksissa mm. Suomen Kansallisbaletissa, Skånes Dancetheatressa ja Iceland Dance Companyssa. Riku on myös  opettaja ja koreografi, sekä Pori Dance Companyn ja Kuopio Dance Festivalin taiteellinen johtaja.

Haidi Sadonkorpi
esiintyjä/tuottaja

Haidi on vahvan tanssitaustan omaava sirkusartisti. Haidin erikoislaji on ilma-akrobatia vertikaalikankaalla ja rengastrapetsilla. Haidi on työskennellyt
freelancer-sirkusartistina vuodesta 2007 asti. Lisäksi Haidi on ollut mukana sirkusryhmien Circus Lumica, Sirkus Unioni, Helsingin Sirkusammattilaiset ja Varietee Kasataide toiminnassa ja produktioissa.

Matti Koskela
esiintyjä

Matti on Kiinan Wuqiao Acrobatics Arts Schoolissa harjoitellut akrobaatti. Hän on erikoistunut käsinseisontaan ja taitaa myös lattia- ja pariakrobatian. Matti on
toiminut freelancer-sirkusartistina vuodesta 2011 esiintyen mm. Golden Karl sirkusfestivaalilla Latviassa, Zippos Circus – kiertueella Englannissa ja Cirkus Zorban kiertueella Norjassa.

55min
Black Box
Yli 7-vuotiaille

Sirkuslajit: Ilma-akrobatia, käsilläseisonta, pariakrobatia