ZOE on monitaiteellisen työryhmän teos, jossa tanssi, ajattelu ja merkitykset avautuvat katsojalle kokeellisiksi maisemiksi.

ZOE tapahtuu tilassa, jossa kuusi taiteilijaa tuo esiin yhdessäolon tapoja ja yhteyden kokemista, solutasoa ja mikrobien maastoja havainnoiden. Teos pyrkii hahmottamaan, miten olla jatkuvien ulkoisten sekä sisäistettyjen dynaamisten paineiden kanssa? Miten olla yhteydessä ja pyrkiä ymmärtämään ilman kontrolloimista? Taiteilijat artikuloivat esiin suhteita, jotka muodostavat esityksen rakennetta. 

Taiteellinen työskentelymme pohjaa filosofi Rosi Braidottin käsitteeseen zõe, joka kuvaa elämän tunto- ja tunnepohjaisia yhteyksellisyyksiä. Zõe sijaitsee kaikessa materiassa, elävässä ja elottomassa. Se muodostuu ohuista rihmastollisista maastoista ja luo yhteyksiä takerrellen, nojaillen; se paukkuu ja venyy muodostaen tunteita ja tuntemuksia. Kauttani puhutaan, tunnen toisen paremmin kuin itseni, luen energioita jotka eivät fyysisesti kosketa minua. Zõessa yhdistyy ihmismäinen, ei-inhimillinen ja posthumanistinen kokeminen.

Konsepti ja koollekutsuja: Sara Gurevitsch
Esiintyjät: Jenna Broas, Salla Rytövuori, Sara Gurevitsch ja Tom Lönnqvist
Äänisuunnittelu: Tom Lönnqvist
Tila- ja valosuunnittelu: Sofia Palillo
Pukusuunnittelu: Hanne Jurmu
Tuottaja: Riikka Thitz
Osatuottaja: Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Residenssi:
 Ehkä-tuotanto, O Espaço do Tempo, Zodiak – Uuden tanssin keskus (Z-free)
Tukijat: Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Taiteen edistämiskeskus /
Pohjois-Savon taidetoimikunta ja Etelä-Savon tanssiopisto

Kuva: Pekka Mäkinen

Tiistai 22.9.2020 klo 19:00
NÄYTTÄMÖ, Pilkontie 7, Joensuu