WILMA SEPPÄLÄ & ONNI TOIVONEN: AMALGAM


Amalgam on teos jongleerauksen ja tanssin yhteentörmäyksestä. Teos tutkii taiteenlajien rajapinnalta löytyviä mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia. Amalgam vie katsojan matkalle jossa keho, liike ja objektit kulkevat toisiinsa kietoutuneina kohti jotain osiaan suurempaa.

Jonglööri Onni Toivonen ja tanssija Wilma Seppälä ovat työskennelleet yhdessä keväästä 2018 lähtien. Toivonen on esiintynyt soolo- ja ryhmäteoksilla yli 15 maassa ja hänet on palkittu kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla. Hänet tunnetaan liikkeellisestä ja uniikista jongleeraustyylistään. Seppälä opiskelee Tukholman taideyliopiston Dance Performance -linjalla. Hän on monipuolinen esiintyjä, jota kiinnostaa liikkeellinen keveys, kontrastit ja komiikka sekä monitaiteiset produktiot. Työryhmän kolmas jäsen on teoksen äänisuunnittelija-muusikko Konsta Leinonen. Amalgamin ensi-ilta oli Circus Ruska Festivalin yhteydessä elokuussa 2019 Tampereen Ylioppilasteatterilla. Teos vieraili Joensuussa esittävien taiteiden Näyttämöllä joulukuussa 2019.

Esityksen ohjauksellisena konsulttina toimii sirkustaiteilija Olli Vuorinen. Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus Pirkanmaa, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Samuel Huberin taidesäätiö.

Ohjaus: Onni Toivonen ja Wilma Seppälä
Käsikirjoitus: Työryhmä
Jonglööri: Onni Toivonen
Tanssija: Wilma Seppälä
Äänisuunnittelu: Konsta Leinonen

Esityksen kesto: 45 minuuttia